معرفی
تاریخچه ارگ جدید
منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید ، به عنوان یک صنعت شهر مسکونی ، تفریحی، صنعتی ، اقامتی و با هدف ایجاد و توسعه زمینه های الزام برای فعالیتهای کارآمد صنعتی، جذب فناوریهای نوین و افزایش زمینههای اشتغال از طریق جلب و هدایت سرمایه گذاری داخلی و خارجی در سال ۶۷۳۱ ،تاسیس ورسماً کار خود را آغاز کرد. مساحت فعلی این منطقه بالغ بر 2000 هکتار است که در فاصله ۶0 کیلومتری شرق شهرستان بم (در جاده بم -زاهدان) در استان کرمان واقع شدهاست.در سالهای اخیر نیز حدود 0000 هکتار به عنوان طرح توسعه صنعت و۷000 هکتار طرح توسعه مسکونی به تصویب رسیده که به زودی به منطقه ضمیمه خواهد شد. قرار گرفتن در حاشیه جاده ترانزیتی و دارا بودن ترمینال اختصاصی فرودگاه و نزدیکی به اسکله های مهم شهید باهنر و شهید رجایی و همچنین مجاورت شبکه سراسری راه آهن از مزیت های عمده منطقه است.
صنایع خودروسازی مستقر
این منطقه در حال حاضر قلب تولید خودرو در بخش خصوصی کشور بوده و00 واحد صنعتی در این منطقه فعال بوده که از میان آن میتوان به شرکت های خودروسازی کرمان موتور، مدیران خودرو، راین خودرو، خودروسازان بم اشاره کرد. با توجه به میزان افزایش تولید خودرو توسط شرکتهای خودروساز فعال درمنطقه ویژه در سال های اخیر و برنامه ریزی جهت افزایش درصد ساخت داخل و تولید خودروی کامال داخلی و برقی و همچنین توسعه واحدهای قطعه سازی نیز انجام شده است.
معرفی دانشگاه جامع علمی کاربردی
بنیان آموزش هاى عالی مهارتی از زمان امیرکبیر و با ایده تشکیل دارالفنون ایجاد و اکنون تربیت نیروى انسانی متخصص و کارآمد از عوامل کلیدى و انکارناپذیر در توسعه اقتصادى، اجتماعی و فرهنگی کشور محسوب می گردد. آنچه که امروز جامعه ما بیش از گذشته به آن نیازمند است، توسعه آموزشهاى عملی و مهارتی در کنار آموزشهاى نظرى و دانشگاهی است تا دانش آموختگان، هم از نظر تئورى و هم از نظر کاربردى در سطح مطلوبی قرار گیرند و توانایی تبدیل علم به “عمل” و دانایی به “توانایی و مهارت” را بدست آورند. در همین راستا دانشگاه جامع علمی – کاربردى (یكی از دانشگاههاى وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناورى) با نگاه تحولی در ساختار کالن آموزشهاى کاربردى شغل محور به عنوان دانشگاه نسل سوم و با هدف ارتقاء سطح مهارت نیروى کار کشور در مهرماه سال ۶۷۳۶ با تصویب شوراى گسترش آموزش عالی تاسیس و از سال ۶۷۳۷ فعالیت خود را رسماً آغاز کرد. این دانشگاه به منظور دستیابی به اهداف برنامه هاى توسعه اى کشور و تامین نیروى انسانی ماهر مورد نیاز، با ترویج فرهنگ و مهارتهاى کسب و کار دانش بنیان و نیز ارتقاى توانایی هاى علمی، فناورى و مهارتی دانشجویان، گامهاى اساسی برداشته است. دانشگاه جامع علمی – کاربردى با رسالت تربیت نیروى انسانی متخصص، کارآفرین و داراى مهارت مورد نیاز کشور، در بخشهاى مختلف صنایع، معادن، کشاورزى، هنر و خدمات در حال فعالیت است و هم اکنون با سرفصل دروس متنوع و متمایز از سایر دانشگاهها مطابق با آموزش مهارتی، در اقصی نقاط کشور داراى فضاهاى آزمایشگاهی، کارگاهی، کتابخانه، رفاهی و ورزشی و مراکز رشد خوشه هاى فناورى و مراکز نوآورى (با ایده جذب خالقیت ها و نوآوریهاى افراد) میباشد.
مزاياى دانشگاه جامع علمي - كاربردى:
- مدرك مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناورى، قابل ترجمه و داراى اعتبار بین المللی
- انطباق سرفصل دروس با آموزشهاى مهارتی
- تنوع رشته ها در چهار گروه اصلی صنعت، کشاورزى، مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر
- گستردگی مراکز آموزشی در سراسر کشور
- شهریه مقرون به صرفه نسبت به سایر دانشگاهها
- اولویت پذیرش داوطلبان بومی نسبت به غیر بومی
مرکز آموزش علمی کاربردی ارگ جدید
مرکز آموزش علمی کاربردی ارگ جدید به عنوان تنها مرکز علمی و کاربردی واقع در شرق استان کرمان در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید در جوار کارخانجات صنعتی مستقر در منطقه واقع شده و ارتباط مستقیم با صنایع موجود دارد.
کارخانجات موجود در منطقه به دلیل گسترش و افزایش تولید نیاز به نیروی متخصص و ماهر داشته و فعالیتهای مرکز علمی کاربردی ارگ جدید متناسب و هم راستا با نیاز های صنایع و کارخانجات موجود بوده و فارغ التحصیالن مرکز اکثرا جذب صنایع موجود در منطقه می گردند.